Multifunctioneel Centrum Aagtekerke

In samenwerking met de gemeente Veere hebben wij als opdracht een Multifunctioneel Centrum te ontwerpen voor Aagtekerke.

Hiervoor moeten wij ons houden aan een programma van eisen van 32 pagina's. 


PLAATS

Aagtekerke

ARCHITECT

Ad Fundum

JAAR

Onbekend

SOORT GEBOUW

Utiliteit

Opp.

810 m²

Niets is te groot

Dit project wordt gebruikt voor de SLIMCirculair wedstrijd waaraan wij mee doen. Omdat het gebouw qua omvang redelijk groot is en het een overheidsproject is, is het lastig om innovatie toe te passen op het gebied van installaties. De prijzen lopen daardoor behoorlijk op. Hierdoor zijn we beter gaan kijken naar het gebruik van de materialen. Naar onze mening heeft elk nadeel een voordeel. Door de massa van het gebouw hebben wij er voor gekozen deze te gebruiken als CO2 opslag. In de wanden, vloeren en daken slaan we maar liefst 120 ton CO2 op. 

Hoe?

Om deze hoeveelheid CO2 op te slaan maken we gebruik van hout. Hout is een product dat groeit door middel van de zon en CO2 om zetten in zuurstof. Op deze manier blijft er koolstof achter en vormt het hout een natuurlijke CO2 opslag. Omdat we veel massa hebben kunnen we daarom ook veel opslaan.